ALBARCA 2022

NovetatsPresentacióInformació GeneralInformació tècnica O-PEUInformació tècnica TRAIL-ORIENTACIÓEntrenament lliure SegalassosInscripcionsCompetició SostenibleTurismeResultats
21/03/2022 - RESULTATS 1a prova Copa Catalana Trail-O 2022

RESULTATS

CLASSIFICACIONS

NOTA: per un error de l’organització, una de les balises del control 16 no respectava les distàncies de tolerància d’una resposta Zero. De forma consensuada amb la Comissió de Trail-O de la FCOC, s’ha decidit cancel·lar aquest control per determinar la classificació de les categories MR i Open.

20/03/2022 - RESULTATS Campionat de Catalunya de Mitja Distància 2022
17/03/2022 - HORES DE SORTIDA

Hores de sortida del Campionat de Catalunya de Mitja Distància publicades. Les podeu consultar AQUÍ.

Les sortides per la prova del Trail-Orientació seran “a la carta”: hi haurà una llista penjada al centre de competició en la que els inscrits podran assignar-se l’hora de sortida que prefereixin. Penseu que encara esteu a temps de participar: serà possible apuntar-se el mateix dia a qualsevol de les categories fins esgotar mapes, amb un recàrrec de +2€ i llicència temporal pels no federats.

17/03/2022 - Darreres informacions i recordatoris

– Distàncies i desnivells actualitzats:

– Recordeu que també hi haurà el “campionat de catalunya de mitja distància” de CORREXIC (circuit infantil d’orientació) a partir de les 12H.

– L’avituallament líquid a l’arribada seran garrafes d’aigua de gran capacitat, pel que us recomanem que porteu el vostre propi got.

– Us recordem que també podreu trobar el mercadet RE-NOU-O. Aquí podeu consultar el seu funcionament.

 

14/03/2022 - IMPORTANT - Revisar categoria

IMPORTANT

Podeu consultar aquí el llistat d’inscrits a la prova de mitja distància.

S’han detectat possibles errors en la categoria d’inscripció, així que si us plau reviseu-la, i en el cas que aquesta sigui incorrecta envieu un correu a info@clubmontsant.cat ABANS DE DIMECRES A LES 14H comunicant la correcta.

 

14/03/2022 - Col·laboradors

El Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant col·labora en els premis que es donaran als guanyadors absoluts del Campionat de Catalunya de Mitja Distància. Addicionalment, ofereix a tots els corredors un 10% de descompte en la compra de vi embotellat a la Botiga del Celler mostrant el mapa de qualsevol de les proves en les que s’hagi participat durant el dia.

Comte de Rius, 2  ·  43360 Cornudella de Montsant
cellercornudella.cat  Tel.: +34 977821329

Horari botiga:

– De dilluns a divendres: 9.00 – 14.00h i 15.00 – 19.00h
– Els dissabtes: 10.00 – 14.00h i 16.00 – 19.30h
– Els diumenges: 10.00 – 14.30h

 

També, gràcies a la col·laboració de Tiendaorientación, que estarà present el dia de la cursa, hi haurà un sorteig de productes d’aquesta botiga just després de l’entrega de premis entre els corredors i corredores.

www.tiendadeorientacion.com

10/03/2022 - Localitzacions

06/03/2022 - Oferta d'allotjament al Refugi Montsant (Albarca)

Us oferim la possibilitat d’allotjar-vos la nit del divendres 18 de maig al Refugi Montsant d’Albarca.

Disposeu d’un total de 15 lliteres en règim de mitja pensió (sopar i esmorzar inclosos) per 30€/persona.

Si esteu interessats envieu un correu a info@clubmontsant.cat indicant nom i número de places a reservar.

      

01/03/2022 - Inscripcions obertes

INSCRIPCIONS OBERTES

Les inscripcions es tramitaran a través de la web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC). Cal seguir les instruccions que indica la pàgina Inscripcions online, fins a finalitzar el pagament en línia.

El termini d’inscripcions finalitza el divendres 11 de març. Un cop finalitzat el període d’inscripcions només s’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa a les categories Open (Circuits Vermell, Taronja i Groc), passant per la taula d’inscripcions i sempre depenent de la disponibilitat de mapes.

28/02/2022 - Entrenament lliure a Los Segalassos

Completem l’oferta del cap de setmana oferint la possibilitat d’entrenar-se a l’interessant terreny de “Los Segalassos”.

Mapes disponibles amb reserva prèvia.

Més informació a l’apartat “Entrenament lliure Segalassos”.

28/02/2022 - Club Montsant i sostenibilitat

Gràcies a la iniciativa de la FCOC, creant aquesta comissió a l’any 2021, el Club Montsant opta per adherir-se i sumar esforços, juntament amb la resta de clubs catalans. La idea és organitzar curses i esdeveniments esportius sota el paraigua de la sostenibilitat. La cursa del 19 de març serà un bon exemple.

També tindrà lloc el RE-NOU-O, un mercadet de reutilització de material d’orientació de segona mà. Podeu consultar la NORMATIVA aquí.

Més informació a l’apartat “Competició Sostenible”.

01/02/2022 - Terreny prohibit

D’acord amb el reglament queda prohibit visitar o entrenar-s’hi en aquesta àrea de terreny fins al dia de la competició:

Enllaç a Google Maps

08/01/2022 - Primeres informacions

El dissabte 19 de març es duran a terme a prop de la població d’Albarca, al terme municipal de Cornudella de Montsant (Priorat), el Campionat de Catalunya de Mitja Distància d’Orientació a Peu 2022, la primera prova de la Copa Catalana de Trail-O 2022 i un esprint popular a la localitat de Cornudella de Montsant.

Tota la informació s’anirà actualitzant properament.

Seguiu totes les novetats de la cursa al nostre Instagram.

Us hi esperem!

Si encara tens algun dubte després d’haver-ho llegit tot, envia’ns un correu a info@clubmontsant.cat

Benvinguts i benvingudes,

El Club Montsant Orientació us presenta un programa ben atapeït d’orientació pel dissabte 19 de març de 2022:

Començarem amb el Campionat de Catalunya de mitja distància d’orientació a peu 2022, que tindrà lloc a tocar de la petita població d’Albarca, dins del terme municipal de Cornudella de Montsant (Priorat).

Seguidament, també a Albarca, es durà a terme la primera prova puntuable per la Copa Catalana de Trail-O 2022.

La jornada es completarà amb una cursa d’orientació popular (modalitat esprint) a la localitat de Cornudella de Montsant.

Per als qui no hagueu sentit a parlar de l’orientació, aquest és un esport que combina exercici físic amb exercici mental, juntament amb el gust per la natura. És ideal per a practicar amb família ja que no hi ha un límit màxim d’edat, hi participen nens des dels 3 anys, a l’anomenada categoria “Correxic”, fins a gent de més de 60 anys. Cadascuna de les categories té un circuit adaptat a les condicions físiques de la seva edat i també tècniques segons el nivell del participant. L’objectiu de les curses d’orientació és passar per uns punts marcats en un mapa que es dona a cada corredor, en el menor temps possible. Més informació per saber com funciona una cursa d’orientació?

Totes les proves comptaran amb circuits d’iniciació per a gent no experimentada.

Per aquestes curses comptem amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra de Montsant, dels Ajuntaments de Cornudella de Montsant i Ulldemolins.

                           

 

Coneixes la SOMERETA DEL MONTSANT?

El mapa que estrenareu porta el nom d’ “El Racó de la Somereta”, en honor a un excepcional insecte endèmic de la Serra del Montsant, el Lluciapomaresius panteli.

Aquest ortòpter va ser descobert l’any 1897, però no poder ser fotografiat ni gravat. Des de llavors, i durant gairebé un segle, no se’n va saber res més, així doncs és va donar per desaparegut. Per sorpresa de tothom, l’any 2000 va reaparèixer:

Va ser l’agost de l’any 2000 que en Joan Barat, especialista reconegut d’aquest grup d’insectes, va comunicar la presència de una única femella de Somereta del Montsant a la zona de la Morera. L’espècie probablement deixava de ser un enigma i es podria reiniciar la seva recerca. La notificació d’aquesta retrobada va posar en alerta als tècnics del Servei de Biodiversitat i del Parc Natural del Montsant i aquest any 2011 els censos realitzats han donat els seus primers fruits amb 2 mascles i 2 femelles trobats al medi natural.

És un cas molt estrany que una somereta tingui una àrea de distribució tan restringida. Una possible explicació es que les someretes són espècies prehistòriques que probablement ja vivien fa uns 30 milions d’anys, molt abans de l’aparició de l’espècie humana. La somereta del Montsant devia quedar aïllada dels seus parents propers limitada pels canvis del paisatge i el seu aïllament va contribuir a la seva especiació diferenciant-se de les poblacions del voltant.

Nota de premsa completa de l’Oficina de Comunicació i Premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya

Fitxa explicativa sobre la Somereta del Montsant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya

 

Si encara tens algun dubte després d’haver-ho llegit tot, envia’ns un correu a info@clubmontsant.cat

Programa:

 

Localització:

Albarca (Cornudella de Montsant, Priorat)

Coordenades del centre de competició: 41°18’10.1″N 0°54’54.3″E (41.302797, 0.915083)

 

Principals distàncies en temps:

Tarragona – 0h50

AP7 x B23 (Castellbisbal) – 1h35

Barcelona – 1h55

Girona – 2h30

Manresa – 1h45

Berga – 2h15

Vic – 2h15

Lleida – 1h00

Zaragoza – 2h15

Castellón – 2h20

 

Participació:

La competició s’organitza sota els reglaments de la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya).

Els corredors participen en les proves sota la seva pròpia responsabilitat, però emparats obligatòriament per una assegurança mèdica. Els participants que no disposin de llicència federativa hauran de contractar una assegurança temporal.

 

Categories de competició:

Consultar els apartats d’informació tècnica de cada cursa.

 

Zona de competició i terreny prohibit:

Hem trobat al Priorat un terreny excepcional per la seva orografia i la seva diversitat de vegetació a l’alçada d’un Campionat de Catalunya de Mitja Distància. La zona de competició es reparteix entre els municipis de Cornudella de Montsant i d’Ulldemolins. Es situa entre 635 i 820 metres d’altitud.

Bona part del terreny és inclòs al Parc Natural de la Serra de Montsant o classificat com àrea d’interès florístic amb una presència molt destacada d’espècies de flora protegida. Compta també amb una zona sensible per la presència de la Somereta de Montsant, una espècie d’insecte endèmica i protegida. Per aquestes raons la data de la cursa i els traçats s’han adaptat per ser compatible amb el règim de protecció del Parc Natural. Preguem als participants de ser especialment curosos amb les indicacions dels organitzadors per tal d’evitar qualsevol afectació al medi natural. El bosc és el nostre terreny de joc, l’hem de cuidar per continuar gaudint d’aquest entorn natural.

D’acord amb el reglament de la FCOC (punt 23.6) queda prohibit visitar o entrenar-s’hi a aquesta àrea de terreny fins al dia de la competició:

Enllaç a Google Maps

 

Aparcament – Accés a les sortides

Avituallament i serveis

– Avituallament líquid i sòlid a l’arribada (si us plau, porteu el vostre got) .

– Servei sanitari preventiu: una ambulància amb servei vital bàsic estarà ubicada al centre de competició.

– Correxic (circuit infantil d’orientació) a partir de les 12H.

– Servei de WC.

 

Abandonaments:

Tots els participants, encara que hagin abandonat, han de passar obligatòriament per la zona d’arribada per notificar la finalització de la seva cursa i permetre a l’organització portar un bon control dels participants, i vetllar així per la seva seguretat.

 

Telèfon d’emergència durant les competicions:

681 369 495 (també estarà imprès al mapa)

112

App My112 Es recomanable tenir l’aplicació My112 al telèfon mòbil, ja que serveix per a geolocalitzar una trucada al 112 en cas d’emergència.

 

Protocol Covid19:

Donada la situació actual, i tot i que no hi ha cap restricció vigent que afecti a aquesta competició, preguem que tots el participants actuïn de forma responsable i apliquin el sentit comú en relació a les tres mesures bàsiques:

  • ús de la mascareta en cas de trobar-se en una acumulació de gent, especialment a la zona de sortides i al centre de competició.
  • higiene de mans (l’organització posarà a disposició dels participants gel hidroalcohòlic en certs punts).
  • mantenir la distància de seguretat en tot moment.

 

Organització :

Equip organitzador: Nicolas Corgnet, Judit Mata, Joan Borràs, Gemma Solé, Jose Luis Alvarez, Josep Maria Nogués

Traçador Campionat Mitja: Eduard Vizcaya

Traçador Trail-O: Nicolas Corgnet

Sportident: Mònica Samaranch

Controlador FCOC: Lluís Ollora

Jurat tècnic:

Èlit: Mar Serrallonga

Altres categories: Francesc Vila

Representant Club Montsant: Judit Mata (sense dret a vot)

Categories:

El Campionat de Catalunya de Mitja Distància es disputarà en totes les categories oficials de competició:

CATEGORIES OFICIALS (any de naixement):

H/D 10 (2012 o següents)

H/D 12 (2010 o següents)

H/D 14 (2008 o següents)

H/D 14B (2008 o següents)

H/D 16 (2006 o següents)

H/D 16B (2002 o següents)

H/D 18 (2004 o següents)

H/D 20 (2002 o següents)

H/D 21A (Sense limitacions)

H/D 21E (Sense limitacions)

H/D 35 (1987 o anteriors)

H/D 40 (1982 o anteriors)

H/D 45 (1977 o anteriors)

H/D 50 (1972 o anteriors)

H/D 55 (1967 o anteriors)

H/D 60 (1962 o anteriors)

H/D 65 (1957 o anteriors)

 CATEGORIES DE PROMOCIÓ (sense limitació d’any de naixement):

Tant els adults com els nens trobaran un circuit a la seva mida per iniciar-se.

Circuit GROC senzill i per als petits,

Circuit TARONJA per als adults que comencen,

Circuit VERMELL per als adults ja iniciats.

Per als menuts des de 3 anys hi haurà circuit CORREXIC.

 

Mapa:

           

Mapa: “El Racó de la Somereta” (Albarca – Cornudella de Montsant)

Nº registre mapa FCOC: 2020-574-PEU

Àrea: 2.2 km2  –  Escala: 1:10000  –  Equidistància: 5m

Producció: Club Montsant Orientació

Cartògraf: Juan Fco. Sánchez – Mapeando (desembre 2021 – gener 2022)

 

Fotos del terreny:

Més fotos del terreny AQUÍ.

 

Notes del cartògraf  (Juan Francisco Sánchez / Mapeando):

“El terreno cartografiado se compone de varias zonas; gran parte en vertiente norte (umbría), donde se encuentra una vegetación más abundante. Quizás en un primer vistazo al mapa, el orientador pueda pensar que el terreno sea más rápido de lo resulta ser. El bosque posee una gran diversidad de vegetación, creando cierta frondosidad en la flora. Ésta ralentizará en algún grado la velocidad y disminuirá la visibilidad. Presencia de elementos rocosos como piedras (su mayoría en ladera), algunas aparecen algo camufladas o tapadas por la vegetación. El relieve es un factor importante que da mucho juego en este terreno; desde vaguadas suaves a algunas más profundas.

La diferencia de altura entre punto más bajo y más alto son 185 metros.”

 

Distàncies per categoria

 

Notes del traçador  (Eduard Vizcaya) 

“El Parc Natural de la Serra de Montsant, reuneix una àmplia varietat de flora. En concret, a Albarca, la zona en la que es disputarà el Campionat de Catalunya de Mitja Distància, trobem boscos poc desenvolupats. En obagues s’adapta la pinassa i l’alzina (de rebrot resultant de l’antiga explotació carbonífera) i en solanes el pi blanc i el roure. A les zones rústiques obertes i semiobertes, el sotabosc també en funció de l’orientació, és més ferèstec i llenyós a solanes (principalment màquies de romaní o garric).

La roca conglomerada també és present, tant al sòl (de forma desfeta disseminada) o en forma de blocs de diferents tipus i mides.

Tot plegat comporta una gran variabilitat d’escenaris que el corredor/a enfrontarà. Factors visibilitat, desnivell, accessibilitat, velocitat, relleu seràn molt variables i s’entremesclaràn durant tot el recorregut.

El criteri generalitzat de la cartografia, a vegades irregular i les característiques del traçat ens hauria de comportar estar sempre mentalment al mapa, interpretant-lo de forma somera i navegant de forma precisa, és a dir: Orienteering 100%.”

 

Dorsals i incidències:

NO s’utilitzaran dorsals. A la zona de recepció s’haurà de comprovar si hi ha alguna incidència d’inscripció al llistat corresponent. En cas afirmatiu, caldrà anar a la taula d’inscripcions per resoldre-la i poder efectuar la sortida.

 

Sortides

El procediment de sortides seguirà el següent protocol:

– Minut -3: Neteja de la tarja electrònica Sportident

– Minut -2: Comprovar tarja electrònica Sportident i agafar descripcions de control

– Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa

Si un corredor, per qualsevol circumstància arriba tard a la sortida s’ha de dirigir al jutge de sortides, i després de realitzar les corresponents comprovacions, li indicarà els passos a seguir per a que pugui iniciar la cursa l’abans possible i no destorbi els corredors que surten a la seva hora. L’hora que constarà però, serà la que tenia assignada en un principi i no la de la sortida real. No es realitzarà cap canvi en les hores de sortida.

Els circuits VERMELL, TARONJA i GROC sortiran amb sistema START i, per tant, no tindran hora de sortida assignada.

HORES DE SORTIDA del Campionat de Catalunya de mitja distància.

 

Cronometratge

El control dels temps de cursa es farà exclusivament mitjançant el sistema Sportident per a totes les categories. Si no es disposa de xip SportIdent, cal indicar-ho al fer la inscripció pel sistema d’inscripcions de la FCOC per assignar un de lloguer.

Estarà actiu per la cursa el sistema Sportident AIR+.

Cada competidor és responsable de validar correctament el seu pas per un control, mitjançant la comprovació del funcionament del dispositiu sonor i visual de la base. Aquells participants que es saltin algun control o passin pels controls en l’ordre equivocat seran desqualificades.

En el cas de trobar-se amb una unitat base Sportident que no funciona, o que sembli que no funciona, el corredor haurà d’utilitzar el sistema de marcatge alternatiu (pinça manual), i serà desqualificada si no presenta un registre del marcatge a alguna de les tres caselles destinades a tal efecte al mapa.

 Què és la Trail-Orientació?

La Trail-Orientació és una modalitat inclusiva de les Curses d’Orientació que permet competir en igualtat de condicions a les persones de tots els nivells físics, incloent-hi aquelles amb problemes de mobilitat reduïda que han de traslladar-se en cadira de rodes.

Es basa en la interpretació molt precisa del terreny i del mapa i requereix el coneixement de la simbologia de la cartografia i de les descripcions de control. Per això es diu també modalitat d’orientació de precisió.

A Catalunya, aquesta modalitat està reconeguda per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC), adscrita a la Federación Española del Deporte de Orientación (FEDO) i, a través d’aquesta, a la International Orienteering Federation (IOF), que és qui té la potestat de generar les normatives que regeixen l’esport.

En què consisteix?

Es tracta d’encertar, des d’un punt d’observació marcat al terreny, quina de les fites col·locades a la vista és la que correspon al cercle dibuixat al mapa i a la definició corresponent a aquest control. 

Les fites s’anomenen, d’esquerra a dreta des del punt d’observació, ‘A’ (Alpha), ’B’ (Bravo), ’C’ (Charlie), ’D’ (Delta) ,’E’ (Echo). En categories Elit, la resposta pot ser “cap” (ZERO). Als  controls cronometrats s’afegeix una sisena fita, la ‘F’ (Foxtrot).

Cada grup de fites conforma una “tasca” a resoldre, i la resposta del competidor ha de ser enregistrada, bé per mitjans manuals (pinça tradicional) o per mitjans electrònics (SportIdent). Cada punt d’observació s’anomena “estació”. De vegades, des d’una estació s’ha de respondre més d’una tasca, és a dir, hi ha més d’un grup de fites a la vista.

El format PreO (orientació de precisió)

És el format ‘clàssic’ que és disputarà a Albarca per la primera prova de la nova Copa Catalana de Trail-O. Els participants realitzen un recorregut amb un mapa que té marcats una sèrie cercles numerats. Cada cercle correspon a una tasca a resoldre, i s’han de visitar en ordre. Es dona un temps límit generós per finalitzar l’activitat, però s’inclouen un o més controls cronometrats (normalment a l’inici o el final del recorregut) on penalitzen les respostes incorrectes. Guanya qui, al final del recorregut, ha encertat més tasques. En cas d’empat, passa pel davant qui hagi fet menys temps en els controls cronometrats.

Vídeo de mostra de competició de Trail-Orientació:

https://www.youtube.com/watch?v=cUZp-gmFW9w&feature=youtu.be

 

Mapa:

Mapa: Albarca (Cornudella de Montsant – Priorat)

Nº registre mapa FCOC: 2022-660-SPR

Àrea: 0,13 km2  –  Escala: 1:3000  –  Equidistància: 2,5m (Normativa ISSprOM 2019)

Cartògraf: Juan Fco. Sánchez – Mapeando (Desembre 2021 – Gener 2022)

 

Categories de competició:

En la competició de TRAIL-Orientació, la categoria s’estableix per la capacitat física dels competidors, independentment de la seva edat i sexe:

MR (Mobilitat Reduïda)-Elit: Només participen els competidors amb una discapacitat física permanent, certificada. Nivell tècnicament exigent, possibles respostes ZERO, amb controls cronometrats.

OPEN- Elit: Categoria limitada a 50 participants. Categoria oberta on  participen els competidors independentment de la seva edat i sexe. Nivell tècnicament exigent, possibles respostes ZERO, amb controls cronometrats.

INICIACIÓ : Categoria limitada a 50 participants. Nivell bàsic, sense respostes ZERO, sense controls cronometrats.

 

 

L’organització facilitarà l’ajuda d’una persona durant tot el recorregut dels competidors amb mobilitat reduïda que ho sol·licitin a l’apart Observacions del sistema d’inscripcions.

 

Dispositiu de marcatge:

S’utilitzarà el sistema tradicional de pinça de marcatge amb una targeta de control per recollir al centre de competició.

Els competidors son responsables del correcte marcatge de la seva targeta de control. No es permet canvis en la resposta registrada. La primera resposta es definitiva. 

 

Funcionament de l’estació cronometrada:

Permet desempatar els competidors amb la mateixa puntuació al circuit de Pre-O (guanya el competidor amb el menor temps a l’estació cronometrada).

Cada competidor iniciarà el circuit per l’estació cronometrada segons el llistat d’hores de sortida que es publicarà el divendres 18 de març.

El temps límit per donar resposta a les dues tasques de l’estació és de 60 segons (30 segons per tasca).

Cada resposta incorrecta té una penalització de 30 segons.

 

Classificació:

Es sumarà un punt per a cada resposta correcta del circuit.

Es restarà 1 punt de penalització per cada 5 minuts que s’excedeixi del temps límit de cursa.

 

Equipament i joc net:

L’única ajuda per la navegació i la resolució de les tasques son el mapa amb les descripcions de control i una brúixola.

Material prohibit: rellotge GPS, telèfon mòbil, prismàtics, bolígrafs, botelles transparents.

Es prega silenci i està prohibit comunicar-se amb altres competidors durant tota la competició.

Tots el competidors rebran un mapa de solucions, que s’entregarà després de l’arribada de l’últim competidor/a.

 

Jurat tècnic:

Mercè Miguel (COC), Ignasi Esquerra (UPC)

Representant del club organitzador: Nicolas Corgnet

Des de divendres 18 de març fins a les 16:00 de diumenge 20 de març podràs gaudir d’un entrenament tècnic en format lliure a l’interessant mapa de “Los Segalassos”.

   

Pots adquirir el mapa per un preu de 2€ (prèvia reserva) als següents llocs:

  • Divendres: a l’allotjament rural “La Masia del Montsant” a Albarca (C/de la Plaça, 32; T.616 781 105).
  • Dissabte: als taulells dels centres de competició a Albarca (Campionat Mitja / Trail-Orientació).

El mapa constarà d’aproximadament d’uns 15 controls que podreu fer per lliure o a través de la proposta de dos circuits amb descripció de controls de 4 i 6 quilòmetres.

Al bosc trobareu balises de tela sense cap sistema de marcatge.

Parking inici entrenament: 41.316458, 0.912725

No us ho perdeu per completar un cap de setmana intens en terres prioratines!!!

RESERVA ARA (2€ mapa): FORMULARI DE RESERVA

 

Les inscripcions es tramitaran a través de la web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC). Cal seguir les instruccions que indica la pàgina Inscripcions online, fins a finalitzar el pagament en línia. INSCRIPCIONS OBERTES.

El termini d’inscripcions finalitza el divendres 11 de març. Un cop finalitzat el període d’inscripcions només s’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa a les categories Open (Circuits Vermell, Taronja i Groc), passant per la taula d’inscripcions i sempre depenent de la disponibilitat de mapes.

A la categoria MR (Mobilitat Reduïda)-Elit de la Trail-Orientació, els competidors han de justificar la seva discapacitat física permanent amb un certificat (targeta acreditativa de discapacitat de la Generalitat). L’organització facilitarà l’ajuda d’una persona durant tot el recorregut dels competidors que ho sol·licitin a l’apart Observacions del sistema d’inscripcions.

A la Trail-Orientació, hi ha un límit de 50 participants a les categories Open Èlit i Iniciació.

Els corredors participen en les proves sota la seva pròpia responsabilitat, però emparats obligatòriament per una assegurança esportiva d’accidents. Els participants que no disposin de llicència federativa hauran de contractar una llicència temporal de dia, que consta d’assegurança temporal i part proporcional d’aportació federativa.

Els imports de les inscripcions corresponen a la categoria a la qual es participa, en cap cas s’apliquen en funció de l’edat del participant. 

El control dels temps de cursa es farà exclusivament mitjançant el sistema Sportident per a totes les categories. Si no es disposa de xip SportIdent, cal indicar-ho al fer la inscripció per assignar una de lloguer.

Els socis del Club Montsant hauran de fer la inscripció i el pagament a través de la FCOC, però els hi serà retornada l’import d’aquesta el mateix dia de la cursa.

El club també posarà a disposició dels participants de categories d’iniciació brúixoles per a aquells que no en tinguin.

Si encara tens algun dubte després d’haver-ho llegit tot, envia’ns un correu a info@clubmontsant.cat

Properament més informació.

Gràcies a la iniciativa de la FCOC, creant aquesta comissió a l’any 2021, el Club Montsant opta per adherir-se i sumar esforços, juntament amb la resta de clubs catalans. La idea és organitzar curses i esdeveniments esportius sota el paraigua de la sostenibilitat. La cursa del 19 de març serà un bon exemple.

 

Club Montsant Orientació i Sostenibilitat

Els àmbits d’actuació faran referència als 3 sectors de la sostenibilitat:

  1. Sector ambiental
  2. Sector social
  3. Sector econòmic

Per la gestió ambiental sempre hem adoptat accions per tenir cura del nostre entorn. Aquestes es concreten en:

  • Eliminar tots els plàstics d’un sol ús.
  • Segregació dels residus.
  • Eliminació i minimització de la contaminació acústica.
  • Premis sostenibles.

El nostre compromís social té el punt de mira en temes com la salut, la seguretat, la igualtat i la inclusió. Aquestes es concreten en:

  • Promoció de l’esport a tots els col·lectius (famílies, amics, gent amb necessitats educatives especials…)
  • Organització de la 1ª cursa Trail-Orientació de la Copa Catalana 2022.
  • Utilitzar un llenguatge no sexista en les comunicacions del Club.
  • Promoure una alimentació saludable: avituallament saludable.

Des de la vessant econòmica apostem per ser una entitat compromesa amb el territori i els seus agents. Donem prioritat a aquells que, com nosaltres, tenen un compromís darrere de sostenibilitat i de bones pràctiques. Ens basarem en:

  • Fer aliances amb el sector turístic de l’esdeveniment esportiu: descomptes, promocions…
  • Cerca de proveïdors d’equipament d’empreses de proximitat i sostenibles.

 

 

RE-NOU-O: mercadet de reutilització de material d’Orientació de 2ª mà

Sovint ens trobem que tenim material d’orientació que no utilitzem i que està en bon ús. Aquest material, pot ser reutilitzat. Reutilitzar un objecte vol dir tornar-lo a usar per a la mateixa finalitat. Així ajudem a la prevenció en la generació de residus, promouen la reutilització d’objectes i roba. No sempre que es compra un producte cal que sigui nou. Moltes vegades un producte vell pot fer el mateix servei, fins i tot, tenir altres valors afegits com minimitzar residus i evitar que se’n generin de nous.

L’objectiu és donar vida a material i equipament d’orientació que ja no fem servir.

Durant el matí i fins que acabi la cursa Trail-Orientació haurà una taula on podreu deixar per a vendre tots aquells objectes, roba d’orientació en bon ús i nets. El venedors us trobareu un full on haureu d’escriure el vostre nom i telèfon de la persona que vengui el producte per a que es puguin posar en contacte.

Els objectes i equipament subjectes a ser venuts: brúixoles, bambes, mitjons… han d’estar nets i en bones condicions per a ser venuts.
En el cas que l’objecte no s’hagi venut, el venedor és l’encarregat de recollir el seu material o bé deixar-ho en una capsa que l’organització facilitarà. Aquest material no venut es destinarà a una ONG/Càritas per gent sense recursos.

– El bon funcionament del mercadet dependrà dels usuaris que el facin servir: venedors i compradors. No del club organitzador. Podeu consultar la NORMATIVA del RE-NOU-O aquí.

 

[Fotos extretes de la pàgina web del Patronat Municipal de Turisme de Cornudella de Montsant]

www.turismesiurana.org

www.turismepriorat.org

www.parcsnaturals.gencat.cat

www.catalunya.com

Llistat d’allotjaments Albarca – Cornudella de Montsant – Siurana

Llistat d’establiments comercials i allotjaments a Ulldemolins

Si voleu pernoctar en FURGONETA/AUTOCARAVANA us preguem que ho feu a CORNUDELLA DE MONTSANT, concretament al costat de l’edifici de Servei d’extinció d’incendis i de Salvaments (41.26068143024271, 0.9051974513188605).

Campionat de Catalunya de Mitja Distància 2022:

RESULTATS FINALS

RESULTATS PARCIALS

 

Primera prova de la Copa Catalana de Trail-O 2022:

RESULTATS

CLASSIFICACIONS

NOTA: per un error de l’organització, una de les balises del control 16 no respectava les distàncies de tolerància d’una resposta Zero. De forma consensuada amb la Comissió de Trail-O de la FCOC, s’ha decidit cancel·lar aquest control per determinar la classificació de les categories MR i Open.

 

Organitza:

logomontsantnou

Amb el suport de: